Swinburne University, Library Refurbishment – Stage 2

Swinburne University was looking to update their library facility and appointed SHAPE to create a new look and feel for the space.

Client:
Swinburne University

Designer:
Jacksons Architects

Delivery Model:
Lump Sum

Location:
Hawthorn, VIC

Duration:
15 weeks

Project Size:
1,500 m2

SHAPE undertook stage 2 of the Swinburne Library refurbishment, off the back of the successful completion of stage 1.

The project involved:

  • Demolition of the existing fitout
  • Interior fitout including joinery, flooring, ceiling
  • Amenities upgrade and construction of new café
  • External building signage and architectural fins
  • Level 2 western façade extension
  • New entry on level 2

A key aspect of the exterior works involved cutting through an existing stair with a concrete slab beneath, to construct a new ground-level entrance to Swinburne’s Latelab. Extensive planning was required to manage these works, which took place entirely in an occupied environment. To maintain a secure and safe space, timber hoarding was erected around the construction area.

SHAPE also drew upon a wealth of experience working in live environments, ensuring minimal disruption for Swinburne University staff and students.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE